Avansert søk
| Dette er nettstedet til Lorens Berg-stiftelsen | Kontakt oss | Hjemmeside |
Tema

Nå er bygdeboka digital!
bildeNå kan du søke i og lese hele Andebu bygdebok på nettet. Tre bind med til sammen 2.200 sider er nå digitalisert. Dermed er det lettere å finne fram i bygdeboka. Om noen uker kommer bygdeboka i CD-utgave. Den har enda bedre søkemuligheter enn den versjonen du finner på internett.
(28.10.08) mer...

Finn dine røtter!
Andebu er en kommune med tradisjoner. Og Andebu er den kommunen i Norge hvor du lengst tilbake i tid kan følge dine røtter. Årsaken til det er at sogneprest Peder Jensøn Skabo i 1638 begynte å føre kirkebok. Den er i dag Norges eldste kirkebok. Og fra 1638 og fram til i dag kan du søke etter dine aner i kirkebøker og folketellinger.
(28.05.07) mer...

En inkluderende kommune?
Mohammed merker det med én gang han kommer inn på butikken. Praten stilner, og han kjenner kulden fra de avvisende menneskene. «Skal det da aldri ta slutt,» tenker han. Hvordan er det å komme flyttende til Andebu - fra et annet sted i Norge eller fra utlandet? Historien om Mohammed er hentet fra Andebu 2020. Hvordan er det i Andebu i dag? Og hvordan vil du at det skal være? Delta i debatten.
(19.05.07) mer...

Hvordan er Andebu i 2020?
I dag er Andebu en grønn og trivelig kommune. Hvordan er det her i 2020? I forbindelse med kommuneplanarbeidet i 2005 ble det laget tre framtidsscenarier for Andebu. Og skal vi tro disse scenariene er Andebu i 2020 en “en grønn oase”, “der det gode liv leves” og “nært og kjært”. Les mer om framtidsvisjonene og bidra med dine tanker om Andebu i 2020.
(15.05.07) mer...

bilde Dette bildet er fra Hvitstein skole i Kodal. Det er tatt mellom 1904 og 1906. Lærer Hans Berge er på bildet. Men hvem er alle de andre? Kan du bidra med noe informasjon om dette bildet? Klikk her for å hjelpe oss!