Avansert søk
| Dette er nettstedet til Lorens Berg-stiftelsen | Kontakt oss | Hjemmeside |
Om oss

Styret i Lorens Berg-stiftelsen
Dette er styret i Lorens Berg-stiftelsen:
(02.05.11) mer...

Styret i Andebu fortidslag
Andebu fortidslag har i 2011 følgende styre:
(27.04.11) mer...

Nye styremedlemmer
En endring i vedtektene for stiftelsen betyr at Andebu kommune nå oppnevner fire styremedlemmer i Lorens Berg-stiftelsen. Kommunestyret har derfor valgt Jørn Erik Bøe og Solveig Skjelland som nye styremedlemmer.
(26.02.09) mer...

Nå er bygdeboka digital!
bildeNå kan du søke i og lese hele Andebu bygdebok på nettet. Tre bind med til sammen 2.200 sider er nå digitalisert. Dermed er det lettere å finne fram i bygdeboka. Om noen uker kommer bygdeboka i CD-utgave. Den har enda bedre søkemuligheter enn den versjonen du finner på internett.
(28.10.08) mer...

Vellykket åpning av lokalhistorisk senter
Foto: Torstein FlåmNesten hele kommunestyret i Andebu og flere andre innbudte gjester var til stede da ordfører Hans Hilding Hønsvall (bildet) åpnet vårt slektshistoriske senter og den digitale utgaven av Andebu bygdebok. Dermed er første mål for Lorens Berg-stiftelsen oppnådd. Senteret skal bli et ressurs- og aktivitetssenter for lokalhistorisk interesserte i Andebu. Den digitale bygdeboka gjør lokalhistorien lettere tilgjengelig.
(28.10.08) mer...

Ny giv for lokalhistorie i Andebu
bildeNoen ønsket å digitalisere bygdebøkene fra 1970-tallet. Noen startet et elektronisk bygdeleksikon. Noen ønsket ei ny bygdebok. Noen ønsket et samlingssted for lokalhistorikere og slektsgranskere. Og noen hadde penger. Så snakket de sammen. Det resulterte i en egen stiftelse og ny giv for det lokalhistoriske arbeidet i Andebu.
(11.04.08) mer...

Orienteringsmøte om stiftelsen
Er du interessert i lokalhistorie? Vil du starte med slektsgransking? Trenger Andebu ei ny bygdebok? Hva er Lorens Berg-stiftelsen? Velkommen til informasjonsmøte i Andebu herredshus torsdag 10. april kl 19!
(04.04.08)

Seminar om digitale bygdebøker
Norsk lokalhistorisk institutt (NLI) arrangerte seminar om Bygdebøker på nett 23. mai. Fra Andebu deltok Liv Paulsen, Jan Skaug, Fritjof Møyland og Lars H. Alstadsæter.
(24.05.07) mer...

Lorens Berg-stiftelsen
Lorens Berg-stiftelsen er etablert av Andebu kommune, Andebu sparebank, Andebu brannkasse og Andebu fortidslag for å utgi ei ny bygdebok og for å stimulere interessen for lokalhistorie i Andebu.
(05.05.07)

Vedtekter
Dette er Lorens Berg-stiftelsens vedtekter. Vedtektene er vedtatt av Andebu kommunestyre 13. februar 2007.
(15.02.07) mer...

bilde Dette bildet er fra Hvitstein skole i Kodal. Det er tatt mellom 1904 og 1906. Lærer Hans Berge er på bildet. Men hvem er alle de andre? Kan du bidra med noe informasjon om dette bildet? Klikk her for å hjelpe oss!