andebu.info

Finn dine røtter!

Andebu er en kommune med tradisjoner. Og Andebu er den kommunen i Norge hvor du lengst tilbake i tid kan følge dine røtter. Årsaken til det er at sogneprest Peder Jensøn Skabo i 1638 begynte å føre kirkebok. Den er i dag Norges eldste kirkebok. Og fra 1638 og fram til i dag kan du søke etter dine aner i kirkebøker og folketellinger.

Av Lars H Alstadsæter (28.05.2007)

Hvis du skal lete etter dine aner (forfedre) er kirkebøker og folketellinger nyttige verktøy.

Kirkebøker
I kirkebøkene finner du oversikter over døpte, konfirmerte, viede og begravde. Noen kirkebøker finner du kun som mikrofilm på biblioteket, men mange av bøkene er digitalisert. Det betyr at du kan lese dem på Internett. Og noen kirkebøker er skrevet av slik at du kan søke i dem på Internett. De digitaliserte og avskrevne kirkebøkene finner du i Digitalarkivet.

Folketellinger
Med jevne mellomrom blir befolkningen talt og registrert. På Internett kan du søke i folketellingene i 1801, 1865, 1875 og 1900. I folketellingene finner du alle som bodde i en kommune på en bestemt dato. Personene er oppført etter hvor de bodde. Det betyr at du kan finne alle som bodde på en gård, et bruk eller et hus da folketellingen ble utført.

Bygdebøker
I bygdebøkene finner du historiske opplysninger om hver eneste gård og bruk i kommunen. I bygdebøkene for Andebu er disse opplysningene oppdatert fram til midten av 1970-tallet.


Utskriftsvennlig versjon


Få tilsendt nyhetsbrev fra Lorens Berg-stiftelsen.
Skriv inn e-postadressen din i feltet nedenfor.


  Hvem deltar?
Andebu kommune
Andebu sparebank
Andebu Brannkasse
Andebu fortidslag
  Innhold
Andebu bygdebok (1905)
Andebu bygdebok (1970-tallet)
Andebu bygdebok (under arbeid)
Andebu bygdeleksikon
Andebu bildearkiv
Nettbutikk
  Nyttig informasjon
Hvem var Lorens Berg?
Stiftelsens vedtekter
Styret i stiftelsen
  Kontakt oss
kontakt@andebu.info
 
                 
 
(c) Lorens Berg-stiftelsen 2012